Ароматний суп з локшиною

Рецепт на
4 особи
Рівень
легкий
Час
30 хвилин
Інгредієнти:
  • Імбир (12 см)
  • 2 стебла лемонграсу
  • 1 зубчик часнику
  • 4 довгих цибулі (shallots)
  • 2 гострий червоний перець
  • оливкова олія
  • 2 літри овочевого бульйону
  • 250 г помідорів чері
  • 6 листків каффір-лайма
  • 25 г білих грибів
  • 2 столові ложки червоного винного оцту
  • 2 столові ложки соєвого соусу (не дуже солоного)
  • 200 г грибів (суміш)
  • 125 г солодкої мінікукурудзи
  • 300 г рисової локшини
  • 1 лайм
  • 4 гілочки свіжого коріандру
Як приготувати:
  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. Візьміть велику сковороду та давіть нею неочищений імбир, лемонграс та часник. Потім викладіть все у цей же посуд. Почистьте цибулю (shallots), але не ріжте її, та додайте у сковороду (перед цим, покладіть туди з гострий перець). Полийте все однією столовою ложкою олії та смажте 30 хвилин.
  3. Вийміть посуд з духовки та налийте у нього бульйон. Додайте ще помідори чері, листя каффір лайма, гриби, оцет та соєвий соус. Тушкуйте все приблизно 30 хвилин на середньому вогні. Також не забудьте насипати суміш грибів та солодку кукурудзу.
  4. Закип'ятіть воду та відваріть локшину. Потім вилийте воду та розкладіть все у дві миски.
  5. Вичавіть сік лайма в бульйон. Спробуйте, якщо потрібно налийте ще соєвого соусу. Розлийте бульйон в миски з локшиною та покладіть листям коріандру.

Джерело: Veg by Jamie Oliver is published by Penguin Random House © Jamie Oliver Enterprises Limited (2019 Veg). Фотограф: David Loftus.