Як приготувати:
- Покладіть у сито три паперові серветки, додайте йогурт. Потім візьміть серветку з йогуртом та дуже обережно натисніть, щоб рідина почала стікати в миску.
- Помийте та розріжте помідори, додайте сіль та чорний перець, полийте двома столовими ложками оливкової олії та оцтом. Далі перемішайте і залиште маринуватися (для більшого аромату).
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Почистьте та дрібно наріжте часник. Покладіть у велику антипригарну сковорідку, додайте насіння фенхелю та 2 столові ложки оливкової олії, смажте на середньому вогні. Обсмажуйте протягом кількох хвилин, (регулярно помішуйте). Потім промийте та поріжте на шматочки (приблизно 2 см) цибулю-порей, картоплю, гарбуз та кабачки. Викладіть у сковорідку.
- Накрийте кришкою та варіть 15 хвилин. Потім зніміть кришку, додайте нут та трохи солі та перцю.
- Дрібно наріжте маринований лимон (приберіть всі кісточки) та додайте у сковороду разом з соку з банки та харрісу. Обсмажуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Залийте вишню та шафран гарячою водою (300 мл), залиште на кілька хвилин, а потім покладіть у каструлю з помідорами (збережіть сік від маринаду).
- Викладіть рівно листя тіста філо, намажте його соком маринаду. Трохи покрутіть, щоб рівномірно розподілити по всій поверхні. Покладіть філо в форму для запікання. Посипте кунжутом. Випікайте 25 хвилин (до золотистого кольору та хрусткої скоринки).
- Перекладіть йогурт на тарілку, додайте трохи олії з банки харісса. Подавайте разом з пирогом.
Джерело: Veg by Jamie Oliver is published by Penguin Random House © Jamie Oliver Enterprises Limited (2019 Veg). Фотограф: David Loftus.