Літній пиріг з овочів

Рецепт на
4 особи
Рівень
легкий
Час
55 хвилин
Інгредієнти:
  • 400 г натурального йогурту
  • 320 г помідорів черрі
  • оливкова олія
  • 1 столова ложка червоного винного оцту
  • 4 зубчики часнику
  • 1 столова ложка насіння фенхелю
  • 1 велика цибуля-порей
  • 320 г молодої картоплі
  • 320 г мускатного гарбуза
  • 320 г кабачків
  • ½ 700 г банки нуту
  • 1 маринований лимон
  • 1 чайна ложка трояндової харріса
  • 50 г сушеної вишні
  • 1 щіпка шафрану
  • 8 листів філо тіста
  • 1 столова ложка насіння кунжуту
Як приготувати:
  1. Покладіть у сито три паперові серветки, додайте йогурт. Потім візьміть серветку з йогуртом та дуже обережно натисніть, щоб рідина почала стікати в миску.
  2. Помийте та розріжте помідори, додайте сіль та чорний перець, полийте двома столовими ложками оливкової олії та оцтом. Далі перемішайте і залиште маринуватися (для більшого аромату).
  3. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  4. Почистьте та дрібно наріжте часник. Покладіть у велику антипригарну сковорідку, додайте насіння фенхелю та 2 столові ложки оливкової олії, смажте на середньому вогні. Обсмажуйте протягом кількох хвилин, (регулярно помішуйте). Потім промийте та поріжте на шматочки (приблизно 2 см) цибулю-порей, картоплю, гарбуз та кабачки. Викладіть у сковорідку.
  5. Накрийте кришкою та варіть 15 хвилин. Потім зніміть кришку, додайте нут та трохи солі та перцю.
  6. Дрібно наріжте маринований лимон (приберіть всі кісточки) та додайте у сковороду разом з соку з банки та харрісу. Обсмажуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Залийте вишню та шафран гарячою водою (300 мл), залиште на кілька хвилин, а потім покладіть у каструлю з помідорами (збережіть сік від маринаду).
  8. Викладіть рівно листя тіста філо, намажте його соком маринаду. Трохи покрутіть, щоб рівномірно розподілити по всій поверхні. Покладіть філо в форму для запікання. Посипте кунжутом. Випікайте 25 хвилин (до золотистого кольору та хрусткої скоринки).
  9. Перекладіть йогурт на тарілку, додайте трохи олії з банки харісса. Подавайте разом з пирогом.

Джерело: Veg by Jamie Oliver is published by Penguin Random House © Jamie Oliver Enterprises Limited (2019 Veg). Фотограф: David Loftus.