Паста з гарбузом, шпинатом та фетою

Рецепт на
4 особи
Рівень
легкий
Час
2 години 20 хвилин
Інгредієнти:
  • 1 мускатний гарбуз (приблизно 1,2 кг)
  • 1 червона цибулина
  • оливкова олія
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • 500 г замороженого шпинату
  • 1 цілий мускатний горіх, для натирання
  • 4 зубчика часнику
  • 700 мл томатної пасти
  • 6 великих листів для лазаньї (приблизно 15-20 см кожен)
  • 50 г фети
  • 20 г сиру пармезан
  • кілька гілочок свіжої шавлії, за бажанням
Як приготувати:
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Випікайте гарбуз у духовці та приблизно 1 годину 30 хвилин, до готовності.
  3. Тим часом почистьте та поріжте цибулю. Налийте в сковороду олії та поставте на середній вогонь. Через хвилину викладіть цибулю. Додайте чебрець, трохи солі та перцю. Готуйте 10 хвилин. Помішуйте.
  4. Додайте шпинат та накрийте кришкою. Варіть ще приблизно 15 хвилин — почекайте поки рідина випариться. Зніміть з вогню.
  5. Вийміть гарбуз та розріжте навпіл. Приберіть насіння та шкірку. Розчавить м'якуш виделкою. Покладіть гарбуз та шпинат в окремі тарілки та додайте сіль, чорний перець та натертий мускатний горіх.
  6. Почистьте та наріжте часник. Розігрійте неглибоку сковороду (приблизно 28 см) та додайте трохи олії. Покладіть часник та смажте на середньому вогні пару хвилин (до золотистого кольору).
  7. Налийте у сковороду томатну пасту (пассата). У банку з пасти додайте трохи води та вилийте. Доведіть до кипіння та тушкуйте ще десь 3 хвилини. Додайте приправи на свій смак.
  8. Листи для лазаньї викласти на поверхню.
  9. Робіть все швидко: промийте листи водою, потім рівномірно намажте пюре з гарбуза, а зверху — шпинатом та покришіть фетою.
  10. Згорніть листи для лазаньї та розріжте на 4 шматочки. Покладіть їх в томатну пасту один біля одного. Натріть пармезан, полийте трохи олією та посипте листочками шавлії.
  11. Випікайте 35-40 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Можна подати з листям зеленого салату.
  12. Джерело: Recipe adapted from Save with Jamie by Jamie Oliver, which is published by Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2013 Save with Jamie) Фотограф: Matt Russell (2018).

Джерело: 5 Ingredients — Quick & Easy Food by Jamie Oliver is published by Penguin Random House. Recipe © Jamie Oliver Enterprises Limited, Photography © Jamie Oliver Enterprises Limited, by David Loftus (2017 5 Ingredients — Quick & Easy Food).