Як приготувати:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Випікайте гарбуз у духовці та приблизно 1 годину 30 хвилин, до готовності.
- Тим часом почистьте та поріжте цибулю. Налийте в сковороду олії та поставте на середній вогонь. Через хвилину викладіть цибулю. Додайте чебрець, трохи солі та перцю. Готуйте 10 хвилин. Помішуйте.
- Додайте шпинат та накрийте кришкою. Варіть ще приблизно 15 хвилин — почекайте поки рідина випариться. Зніміть з вогню.
- Вийміть гарбуз та розріжте навпіл. Приберіть насіння та шкірку. Розчавить м'якуш виделкою. Покладіть гарбуз та шпинат в окремі тарілки та додайте сіль, чорний перець та натертий мускатний горіх.
- Почистьте та наріжте часник. Розігрійте неглибоку сковороду (приблизно 28 см) та додайте трохи олії. Покладіть часник та смажте на середньому вогні пару хвилин (до золотистого кольору).
- Налийте у сковороду томатну пасту (пассата). У банку з пасти додайте трохи води та вилийте. Доведіть до кипіння та тушкуйте ще десь 3 хвилини. Додайте приправи на свій смак.
- Листи для лазаньї викласти на поверхню.
- Робіть все швидко: промийте листи водою, потім рівномірно намажте пюре з гарбуза, а зверху — шпинатом та покришіть фетою.
- Згорніть листи для лазаньї та розріжте на 4 шматочки. Покладіть їх в томатну пасту один біля одного. Натріть пармезан, полийте трохи олією та посипте листочками шавлії.
- Випікайте 35-40 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Можна подати з листям зеленого салату.
- Джерело: Recipe adapted from Save with Jamie by Jamie Oliver, which is published by Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2013 Save with Jamie) Фотограф: Matt Russell (2018).
Джерело: 5 Ingredients — Quick & Easy Food by Jamie Oliver is published by Penguin Random House. Recipe © Jamie Oliver Enterprises Limited, Photography © Jamie Oliver Enterprises Limited, by David Loftus (2017 5 Ingredients — Quick & Easy Food).